Nötkött

Våra kor är köttrasdjur av rasen Limousin, med inslag av Hereford och Angus. Alla våra kor, kalvar & ungdjur, oavsett ålder, går ute året om med tillgång till välbäddade ligghallar. Korna har kalvarna vid sin sida i 9-10 månader och får själva sköta avvänjningen. Därefter flyttas kalvarna till ungdjursflocken där de går tills de är ungefär 2-2,5år och slaktas. Eftersom våra djur endast äter färskt eller konserverat(ensilage) gräs så växer de långsamt vilket ger ett smakrikt kött.

Köttet är hängmörat i 2-3 veckor & vacuummörat i 1-2 veckor, totalt 4 veckors mörning, detta för bästa smak och kvalitet.

Vi erbjuder djupfrysta och vacuumpackade styckdetaljer av nöt i gårdsbutiken efter tillgång.
Läs mer om detaljer här!

Vi styckar nötkött 1 till 2 gånger i månaden, kontakta oss för aktuella datum
Köttet i köttlådorna levereras styckat och uppmärkt i kartong.
För att du som köpare själv ska kunna bestämma hur köttet ska vara förpackat är det bara hamburgarna som är vacuumpackade i lådan.

Stora lådan
ca 21 kg190 kr/kg
Innehåller: högrev, entrecote, biff, filé, fransyska, rostbiff, innanlår, ytterlår, rulle, lägg, grytbitar samt malet kött i form av styckfrysta hamburgare och/eller nymald oxfärs, grov eller finmalen.

Lilla lådan
ca 10 kg – 270 kr/kg
Innehåller: högrev, entrecôte, biff, filé, fransyska, rostbiff, innanlår & ytterlår.

Färskasse
5 kg – 700 kr
Innehåller: nymald oxfärs av hängmörat kött.
Välj mellan grovmalen (4,5 mm) och finmalen (3 mm)